Historische Vereniging Oud Akersloot

Persbericht 2017; Vroege Akerpop herleeft in Storey Club


Akersloot – Op zondagmiddag 24 april 2017 presenteerde de Historische Vereniging Oud-Akersloot het eerder die week verschenen jaarboek 2016 in de Storey Club, met daarin het eerste deel van de Akerpop geschiedenis uitgebreid belicht.


Dat het dorpje aan het Alkmaardermeer een rijke popgeschiedenis heeft is algemeen bekend, maar dat er sinds de jaren 60 meer dan 40 aan Akersloot gelieerde bands hebben bestaan is ronduit verrassend. Daarom is door de redactie van “de Groene Valck”, het jaarboek van de Historische Vereniging Oud-Akersloot, aan dorp- én muziekkenner Peter Velzeboer gevraagd of hij eens wilde onderzoeken welke muzikanten en bands er in of vanuit Akersloot popmuziek hebben gemaakt. Peter wist op het jaarlijkse Walk-In evenement een aantal muzikanten te strikken om met hen de volledige Akerpopgeschiedenis in beeld te brengen.


Op zondagmiddag 24 april was het moment daar. Het jaarboek werd op het podium van de Storey Club gepresenteerd aan een groot aantal van de in dit eerste deel beschreven bands en muzikanten. Blues-diva Tineke Schoemaker, de zangeres van Barrelhouse, heeft samen met De Tophitters een paar nummers gespeeld en ook het Alpha Trio, Jan Verduin van De Troubadours, Henk Kerssens en een paar bandleden van Switch hebben muziek gemaakt. The Magic Strings verzorgde de rest van de middag de muzikale omlijsting.


Persbericht 2018 Akerpop herleefde in de Storeyclub! Of te wel…….het dak ging eraf.

Akersloot - op 22 april 2018 Akerpop, muzikaal spektakel in de Storyclub


Op zondagmiddag 22 april was het weer zover in de Storeyclub, voor het derde jaar op rij een topmiddag met Akersloter bands op het podium. Een gevarieerd programma met vijf bands vanaf de jaren negentig tot heden. Ook bands die ooit hun debuut optreden hebben gehad in de dit jaar 50 jaar jonge Storeyclub. Vanaf 15.30 uur barste het muzikale spektakel los met Indahouse. Tijdens een korte break is het jaarboek van de Historische Vereniging overhandigd aan een prominente Akersloter en aan de bands. Vervolgens stond de band JUS met eigen nummers en covers op het podium, gevolgd door de vierman formatie Fabric. Na een korte pauze trad Johan Vermaas op met zijn band Left Behind met stevige nummers van onder andere de Foo Fighters en Kings of Leon. Als afsluiter speelde de Akersloter formatie Tha Bonertz die al vele optredens in Noord Holland hebben verzorgd. Alle ingrediënten waren aanwezig voor weer een prachtige en mooie muzikale middag in de Storeyclub.