Historische Vereniging Oud Akersloot

Persbericht; Vroege Akerpop herleeft in Storey Club


Akersloot – Op zondagmiddag 24 april presenteert de Historische Vereniging Oud-Akersloot het eerder die week te verschijnen jaarboek 2016 in de Storey Club, met daarin het eerste deel van de Akerpop geschiedenis uitgebreid belicht.


Dat het dorpje aan het Alkmaardermeer een rijke popgeschiedenis heeft is algemeen bekend, maar dat er sinds de jaren 60 meer dan 40 aan Akersloot gelieerde bands hebben bestaan is ronduit verrassend. Daarom is door de redactie van “de Groene Valck”, het jaarboek van de Historische Vereniging Oud-Akersloot, aan dorp- én muziekkenner Peter Velzeboer gevraagd of hij eens wilde onderzoeken welke muzikanten en bands er in of vanuit Akersloot popmuziek hebben gemaakt. Peter wist op het jaarlijkse Walk-In evenement een aantal muzikanten te strikken om met hen de volledige Akerpopgeschiedenis in beeld te brengen.


Op zondagmiddag 24 april is het moment daar. Het jaarboek wordt op het podium van de Storey Club gepresenteerd aan een groot aantal van de in dit eerste deel beschreven bands en muzikanten. Blues-diva Tineke Schoemaker, de zangeres van Barrelhouse, zal dan samen met De Tophitters een paar nummers spelen en ook het Alpha Trio, Jan Verduin van De Troubadours, Henk Kerssens en een paar bandleden van Switch hebben beloofd om muziek te komen maken. The Magic Strings verzorgt de rest van de middag de muzikale omlijsting.Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom in de Storey Club. 

De boekpresentatie staat rond 16.00 uur gepland.